Vernieuwing geeft energie

Hieronder een overzicht van groter en kleiner nieuws binnen ons bedrijf. Iets te melden voor deze rubriek of vragen over de items? Neem dan gerust contact op.

coaching nieuws balance is beautiful

kerstgroet 2016

coaching nieuws balance is beautiful

interim management

Manager a.i. Servicepuntwerk

"Rabia is door de samenwerkende gemeenten in de Duin- en Bollenstreek gevraagd om het ServicePunt Werk in opbouw door de moeilijke eerste fase heen te loodsen. Het SPW is samengesteld uit medewerkers van drie andere organisaties en Rabia is er in geslaagd hier in korte tijd een hecht team van te maken. Zij deed dat met een lach waar mogelijk en gezag waar nodig. Zij was de juiste vrouw, op het juiste moment op de juiste plek. Toen zij het SPW verliet, liet zij een krachtige organisatie achter, waar de huidige manager verder op kan voortbouwen. Dank je wel Rabia!!"

Arno van Kempen, Wethouder Gemeente Teylingen / voorzitter Gemeenschappelijke Regeling Werkbedrijven Kust, Duin en Bollenstreek (GR/KDB)

coaching nieuws balance is beautiful

bedrijfscoach bij dunea

Mooie recensie van Dunea ontvangen

"Als coach is Rabia binnen het bedrijf op individuele trajecten ingezet, waarbij sprake was van out of balans tussen werk, privé en gezondheid. Als een krachtige professional weet Rabia bij de coachees snel de kern te raken en meer evenwicht te brengen tussen de mens als individu en de zakelijkheid van het bedrijf. Waarbij al gebleken is, dat de verandering bij coachees duurzaam is verankerd."

Agnes Kursten, P&O-adviseur Dunea

coaching nieuws balance is beautiful

Het jaar is begonnen met een aantal mooie projecten. O.a. Interim Management bij Servicepuntwerk Duin-Kust Bollenstreek (initiatief 6 tal gemeenten), Trainer Interculturele Communicatie voor Langhenkel en coachingstrajecten voor diverse bedrijven. Later dit jaar zal de tweede fase van het Wijktrainneeprogramma Bestuursdienst Gemeente Den Haag volgen.

coaching nieuws balance is beautiful

kerstgroet 2016

coaching nieuws balance is beautifulreferentie gemeente wassenaar

Succesvol traject met Gemeente Wassenaar: brug tussen ondernemers en participatiewet gerealiseerd.

"Rabia heeft voor de afdeling werk en inkomen een werkwijze opgezet die geheel past in onze nieuwe taak als gemeente. Het begrip participatie heeft zij bij zowel de ondernemers als de mensen binnen de ambtelijke organisatie direct neergezet. Het netwerk van ondernemers en de mentaliteit die ze daarin heeft gecreëerd is een voorbeeld voor andere gemeentes. Ik voelde me altijd zeer bevoorrecht dat wij Rabia hadden om dit voor ons te realiseren."

Inge Zweerts de Jong, Wethouder Wassenaar

coaching nieuws balance is beautiful


coaching nieuws bandenproject

Mooi artikel in het AD over het bandenproject. Rabia Alibux is projectleider bij de gemeente Leidschendam-Voorburg om werkzoekenden en werkgevers in de automotivebranche bij elkaar te brengen.

Artikel geplaatst op 24.06.2016 in AD

coaching nieuws balance is beautiful


coaching projecten 2016

Het jaar is begonnen met een aantal mooie projecten en coachingstrajecten voor diverse opdrachtgevers, zoals de Rabobank, Dunea en Gemeente Wassenaar.

coaching nieuws balance is beautifulkerstgroet 2015

coaching nieuws balance is beautifulrabia alibux kartiniprijs 2016 jurylid

kartiniprijs 2016 jurylid

Rabia Alibux van Balance is Beautiful is uitgekozen als jurylid van de Kartiniprijs 2016

De Kartiniprijs is de jaarlijkse vrouwen-emancipatieprijs van de stad Den Haag. Met deze prijs wil de gemeente Den Haag initiatieven op het gebied van vrouwenemancipatie die navolging verdienen en bijdragen aan een positieve beeldvorming stimuleren en er bekendheid aan geven. De feestelijke uitreiking vormt ieder jaar een programmaonderdeel van de Haagse viering van Internationale Vrouwendag op of rond 8 maart.

De Kartiniprijs wordt mede mogelijk gemaakt door PEP

coaching nieuws balance is beautifulrabia alibux rtl4 opnamen

 

Rabia Alibux van Balance is Beautiful op RTL4

Voor "LifestyleXperience", het lifestyle programma van Nederland op RTL4, is Rabia Alibux van Balance is Beautiful gevraagd een item te verzorgen over coaching!

Rabia Alibux zal de visie van Balance is Beautiful op coaching in beeld brengen, vanuit het prachtige Carlton Beach Hotel in Scheveningen. Op een frisse en eigen wijze zal zij een positieve realistische kijk op coaching en training neerzetten.

Wat heeft coaching aan mensen te bieden, wat levert het daadwerkelijk op? Waarom persoonlijke en professionele ontwikkeling van medewerkers niet alleen belangrijk is voor de medewerker zelf, maar ook voor de hele organisatie. En hoe zorgt Rabia als coach dat mensen "zelf" echt wezenlijke veranderingen kunnen aanbrengen in hun leven? En hoe dit alles ten goede komt aan de kwaliteit van leven en een betere aansluiting van werk en privé!

Uitgezonden op "RTL4- lifestyleXperience" zondag 27 september 2015

 

coaching spiegel aan de top

Coaching is nog altijd bezig aan een opmars, executive coaching in het bijzonder. Waar het over gaat, wat er aan de top wordt besproken, blijft echter vaak binnenskamers. Ook de kennisvorming is tot op heden een onontgonnen terrein. Waarom en wanneer gaan leiders met coaches in zee? Wat is hun toegevoegde waarde? Vervullen toezichthouders een coachende rol of is dat juist onwenselijk? Over executive coaching bestaan veel vragen en onduidelijkheden.

'Spiegel aan de top' biedt een antwoord op vele vragen, destilleert kennis en geeft zo een inkijkje in de praktijk. Yvonne Burger ging in gesprek met bestuurders van grote organisaties, executive coaches en commissarissen. Het resultaat is een rijk beeld van de diversiteit van executive coaching. Maar ook van de mores aan de top, de valkuilen, de do's en don'ts en de vraagstukken waar elke leider mee worstelt. Voor ambitieuze coaches is Spiegel aan de top een leerzame en boeiende reflectie op de eigen praktijk.

balance is beautiful coaching nieuws

coaching balance is beautiful 2014

balance is beautiful coaching nieuws

trainingen balance is beautiful 2014

Het Werkgeversservicepunt (WGSP) in Wassenaar is een vernieuwende aanpak voor een duurzame arbeidsmarkt. Met de komst van een WGSP wordt beoogd de communicatie tussen de ambtelijke organisatie en potentiele werkgevers binnen de gemeente te verbeteren. Om een positieve impuls te geven aan deze communicatie zijn nieuwe inspanningen noodzakelijk. Rabia Alibux is nauw betrokken bij de organisatie van de rondetafel bijeenkomst. Dit heeft niet alleen de communicatie in gang gezet, maar heeft tevens mooie concrete afspraken en acties opgeleverd.

balance is beautiful coaching nieuws

balance is beautiful 2014

Naast een aantal mooie projecten heeft Balance is Beautiful ook nog hard gewerkt aan de nieuwe huisstijl.

balance is beautiful coaching nieuws

balance is beautiful 2014

Met trots presenteren wij onze nieuwe website.

2014

balance is beautiful 2014

Plaatsingsdatum: december 2013
prinsjesdagborrel deelname balance is beautiful

prinsjesdagborrel deelname balance is beautiful

Rabia Alibux, panellid bij de SER tijdens de Prinsjesdagborrel Atria

De Prinsjesdagborrel staat traditiegetrouw in het teken staat van de net verschenen Rijksbegroting en heeft dit jaar als thema: "Kansrijk beleid voor economische zelfstandigheid". Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, analyseert op 26 september 2013 de begroting 2014 voor op de gevolgen voor vrouwen en mannen, en vooral de effecten op de economische zelfstandigheid van vrouwen.

Rabia Alibux is gevraagd om namens de PEP deel te nemen aan de interactieve discussie olv Agnes Jongerius tijdens de Prinsjesdagborrel. Rabia Alibux coacht bij PEP vrouwelijke ondernemers.

Plaatsingsdatum: september 2013
deelname Nyenrode balance is beautiful

focus conferences

Start verdiepingscursus bedrijfscoaching aan Nyenrode Business Universiteit

Rabia Alibux start in september 2013 met deelname aan de collegereeks Psychologie voor managers 2013: "een unieke en karaktervolle reeks over menselijk gedrag" aan de Nyenrode Business Universiteit in samenwerking met Focus. Door zich te verdiepen in de ratio achter menselijk gedrag binnen organisaties zal Balance is Beautiful een breder perspectief kunnen bieden aan managers en leidinggevenden. Met als doel menselijk gedrag nog beter te observeren, interpreteren en mensen in beweging te kunnen krijgen.

Hiermee breidt Balance is Beautiful haar kennis en vaardigheden uit binnen het coachingstraject voor commerciële bedrijven en non profit organisaties.

Plaatsingsdatum: augustus 2013
coaching rabobank

Coaching-traject bij Rabobank succesvol afgerond

“Ik heb Rabia leren kennen als een uitermate spontane, gedreven en integere vakvrouw.

Het coaching-traject van onze teamleiders gaf ze invulling vanuit een persoonlijke benadering op basis van reflectie en borging.

Ze heeft mooie resultaten voor ons bereikt, zowel op individueel als ook op teamniveau.”

Geert Eijkenboom, directie Rabobank Rotterdam

Plaatsingsdatum: juni 2013
coaching ministerie

Balance is Beautiful coacht bij Ministerie van Sociale Zaken

Het ministerie van Sociale zaken heeft Balance is Beautiful gevraagd voor een coaching-traject voor één van de medewerkers van het ministerie.

De op maat gemaakte coaching gericht op persoonlijke effectiviteit, heeft als uitgangspunt het coachen op competenties.

Plaatsingsdatum: mei 2013
banenproject gemeente leidschendam voorburgRabia Alibux

Bandenproject bij de gemeente Leidschendam-Voorburg

Wethouder Gregor Rensen (Werk en Inkomen - Leidschendam-Voorburg) reikte op woensdag 10 april de eerste certificaten ‘Bandenexpert’ uit. Rabia Alibux deed als projectleider het inleidende woord tijdens de uitreiking.

De gemeente Leidschendam-Voorburg is het project ‘Bandenexpert’ gestart om mensen een springplank te bieden naar betaalde arbeid. In het project worden werkzoekenden opgeleid en intensief begeleid om zich succesvol op de arbeidsmarkt te begeven. Rabia Alibux is projectleider bij dit project waarbij de gemeente door samenwerking met verschillende brancheorganisaties een actieve rol speelt in reguliere arbeidsbemiddeling.

Plaatsingsdatum: april 2013
jozias van aartsenJozias van Aartsen

Ontbijten bij de Burgemeester van Den Haag

De Haagse burgemeester Jozias van Aartsen opent de landelijke vrijwilligersdag op 15 maart 2013. Voor het ontbijt zijn verschillende ondernemers uitgenodigd, waaronder Balance is Beautiful.

Plaatsingsdatum: maart 2013
coachingstraject startende ondernemers

Balance is Beautiful coacht startende ondernemers

Per 1 januari 2013 is Balance is Beautiful gestart met een coaching-traject voor startende ondernemers, bij PEP. PEP is het stedelijke, innovatieve kennis- en expertisecentrum rondom participatie en emancipatie in Den Haag.

Het coaching-traject voor startende vrouwelijke ondernemers is gericht op het succesvol starten van een nieuwe eigen onderneming. Balance is Beautiful houdt zich voornamelijk bezig met het ontwikkelen en versterken van de ondernemersvaardigheden.

Plaatsingsdatum: januari 2013

2013

coaching training 2013

Plaatsingsdatum: december 2012
coaching ministerie

Balance is Beautiful coacht bij Ministerie van Veiligheid en Justitie

Balance is Beautiful is recentelijk gevraagd voor het verzorgen van een coachingstraject voor het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De op maat gemaakte coaching met een effectieve aanpak, specifieke ervaring en deskundigheid is geheel toegesneden op het traject bij het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Plaatsingsdatum: september 2012
coaching lid tweede kamer

Balance is Beautiful coacht bij De Stichting Ondersteuning Tweede Kamerleden (SOT)

Balance is Beautiful heeft in een samenwerking met NR Communicatie een coachingtraject opgesteld en uitgevoerd met een Tweede Kamer medewerker. De coaching had als doel een sterke profilering van de Tweede Kamer medewerker op de arbeidsmarkt.

In het op maat gemaakte coachingstraject werd intensief aandacht besteed aan het in kaart brengen van talenten, competenties en expertise uit het arbeidsverleden en succesverhalen. Het identificeren van valkuilen en daarmee effectief leren omgaan. Zelfvertrouwen en kracht genereren.

Plaatsingsdatum: augustus 2012
coaching rabobank

Balance is Beautiful start met coaching van teamleiders bij de Rabobank

De kwalificaties én aanpak van Balance is Beautiful bleken volledig aan te sluiten bij wat de Rabobank zocht voor de coaching van teamleiders. Bovendien heeft Balance is Beautiful ruime ervaring met het coachen van leidinggevenden. De individuele coachingstrajecten starten in september 2012.

Plaatsingsdatum: juli 2012
coaching rabobankRabia Alibux

Nu ook een vervolgtraject bij de Bissmiss School!

Vanaf juli 2012 start de Bissmiss School voor het eerst met een vervolgtraject voor de Bismissen. Daarmee krijgen 25 dames ook begeleiding in de periode van start- naar groeifase!

De Bissmiss School is een opleidingstraject voor ondernemende vrouwen die een eigen bedrijf willen beginnen.

Rabia Alibux is gevraagd om het vervolgtraject te verzorgen op het gebied van individuele coaching en effect-evaluatie. Verder zal zij een voorlichterrol hebben bij het uitrollen van het concept naar andere gemeenten in Nederland.

Plaatsingsdatum: juni 2012
coaching startende ondernemersRabia en Martina

Meest veelbelovende Bissmiss

Martina Belancikova is gekozen tot de ‘Meest veelbelovende Bissmiss’ van de Bissmiss School Bissmiss School. Rabia Alibux van Balance is Beautiful was tijdens dit opleidingtraject haar individuele coach.

Rabia: "Martina heeft deze onderscheiding zeker verdiend en gekregen door haar instelling, haar enorme doorzettingsvermogen én haar geloof in haar product. Ik ben uiteraard zeer trots dat zij eerste is geworden."

Martina Belancikova werd gekozen uit totaal 29 deelneemsters.

Plaatsingsdatum: juni 2012
coaching startende ondernemers

1e jaarafsluiting van de Bissmiss School

Een avond vol emoties, herinneringen en power! Dat waren de trefwoorden voor 6 december jl. Met entertainment - cabaretier Soundos El Ahmadi en dansgroep Gobez - en interviews sloten we een fantastisch jaar van de Bissmiss School af

Plaatsingsdatum: januari 2012
balance is beautiful

Vernieuwde website

Vernieuwing geeft energie. Met trots presenteren wij onze vernieuwde website.

Plaatsingsdatum: november 2011
coaching workshop

Aankomende workshop: Hoe haal ik het beste uit mezelf?

Binnenkort start Balance is Beautiful met een bijzondere, positieve en krachtige workshop waarbij het werken vanuit de eigen kracht centraal staat. De workshop zal positief ondersteund worden door een "visuele specialist".

Bewustwording, authenticiteit vergroten, meer vanuit eigen kracht werken, zelfvertrouwen en geloof vergroten, positief inzetten van eigen denkvermogen, verantwoordelijkheid dragen en het krijgen van energie bij hetgeen wat u doet.

Door bewustwording van uw eigen drijfveren kunt u uw eigenheid op een effectieve manier inzetten. Handvatten worden aangereikt om samenwerking en verbindingen met anderen te optimaliseren. U bent uw eigen instrument in het leven met een persoonlijke aard, inzichten en eigenschappen.

Plaatsingsdatum: november 2011
life coach

Nieuwe specialisatie: LifeCoaching

Deze maand is Rabia Alibux gestart met de (Post-HBO) beroepsopleiding LifeCoaching. Rabia zal de opleiding in de zomer van 2012 afronden en vervolgens opnemen in haar coaching aanbod. Het doel van LifeCoaching is om het levensgeluk op alle levensgebieden te verhogen.

De beroepsopleiding is erkend door SPHBO- Stichting Post HBO Nederland. Tevens kunnen gediplomeerden zich aansluiten bij de NOBCO-Nederlandse Orde van Beroepscoaches.

Plaatsingsdatum: oktober 2011
coaching rabobank

Oprichting Stichting Thailand

Balance is Beautiful is bezig met het oprichten van een stichting voor drugsverslaafden en alcoholisten in een klooster in Thailand. Met behulp van bijzondere en effectieve methoden worden uitzonderlijke resultaten behaald bij het afkicken van de verslaving. De stichting zal in de loop van 2012 van start gaan. Wij houden u op de hoogte.

Plaatsingsdatum: september 2011
coaching startende ondernemers

Specialisatie: Coachen startende ondernemers

Deze maand zijn wij gestart met het coachen van startende ondernemers.

Rabia Alibux: "startende ondernemers halen veel profijt uit coaching. Het op de juiste manier inzetten van je kwaliteiten kan bepalend zijn voor het succes van de onderneming. Ondersteuning in de zaken waar de ondernemer juist minder goed in is, kan bovendien enorme verlichting brengen".

Plaatsingsdatum: september 2011
coaching startende ondernemers

Coachen bij Importante

Sinds begin 2011 is Rabia Alibux werkzaam als coach bij de Bissmiss School van Importante. De deelneemsters van de Bissmiss School kregen 28 juni bijzondere aandacht van de Prinses. In een besloten bijeenkomst hadden de 'Bissmissen' de gelegenheid hun bedrijf aan de Prinses te presenteren.

Plaatsingsdatum: juli 2011
klanten rabobank klanten pep klanten ministerie klanten ministerie tweede kamer sotgemeente rijswijkgemeente leidschendam voorburg