Werknemersvaardigheden

De training werknemersvaardigheden bij het vinden van een nieuwe baan of ten tijde van een baan is gericht op het aanleren van goed werknemersgedrag en richt zich ook op jongeren en studenten.

Klaar voor de start

Goede voorbereiding
De deelnemers versterken zich doordat zij het belang inzien van een goede voorbereiding bij het vinden van een (nieuwe) baan. De deelnemers worden getraind zodat zij zich succesvoller kunnen presenteren op de arbeidsmarkt. Neem contact met ons op voor meer info over onze “out-of-the-box” aanpak.

Methode
Deelnemers voorzien van de juiste bagage bij het vinden van een baan, ook na studie. Alle aspecten komen hierbij aan bod. Competenties van de deelnemers is en blijft het uitgangspunt. Deze kunnen indien nodig versterkt worden.

Resultaat
Deelnemers gaan met nog meer zelfvertrouwen de arbeidsmarkt op. Ze nemen een heel palet aan bruikbare middelen mee om zichzelf op een succesvolle manier te presenteren aan werkgevers.

De klantwaarde is vergroot en ze zijn klaar voor lancering op de arbeidsmarkt. De kansen zijn toegenomen voor het vinden van een passende functie.

TRAJECTEN

Individuele coaching

De nadruk wordt gelegd op een nieuw uitgangspunt. Wat heb je in huis om jezelf te presenteren op de huidige arbeidsmarkt. Wat heb je nodig?

Groepstraining

“out of the box” solliciteren. Trainingen die gericht zijn op creatief solliciteren. Hoe onderscheid jij jezelf, hoe zou het evt. anders kunnen? De deelnemers krijgen voldoende adviezen en tips mee, om zelf aan de slag te gaan zichzelf op authentieke wijze neer te zetten op de arbeidsmarkt.

Externe coaching

On the job coaching - er worden netwerkbijeenkomsten bezocht en podia gecreëerd, zodat de deelnemer live zichzelf aan potentiele werkgevers kan presenteren en zich hierin kan versterken. Ook kan er een beroep gedaan worden op het zakelijke netwerk van BIB.

IN DE PRAKTIJK

> Bedrijfsleven
  • Personal branding
  • Sollicitatietrainingen voor medewerkers bv, bij een reorganisatie
  • Klantwaarden vergroten op de arbeidsmarkt, door de juiste werknemersvaardigheden te versterken. Out of the box solliciteren is het sleutelwoord.
> Voor Gemeente
  • Personal branding
  • Succesvol presenteren
  • Sollicitatietrainingen voor medewerkers bv, bij een reorganisatie
> Voor Onderwijsinstellingen
  • Versterken van werknemersvaardigheden, na studie of bij het vinden van een nieuwe baan.
  • Studenten “baanproof” maken zodat na de investering van studie, kennis vertaald kan worden in een passende functie.

 

Uiteraard kunnen de trajecten geheel op maat worden verzorgd. Uitgebreide beschrijvingen van de trajecten en tarieven worden op aanvraag verstrekt. Neem hiervoor contact met ons op.

klanten rabobank klanten pep klanten ministerie klanten ministerie tweede kamer sotgemeente rijswijkgemeente leidschendam voorburg